Info

Tapahtumasta

Botniapyöräily järjestetään tänä vuonna kolmattatoista kertaa kauniissa Pohjalaisissa maisemissa. Tapahtumassa on kolme matkaa, 106, 67 km ja tämän vuoden uutuus; LyhytBotnia 20 km. LyhytBotnia on tarkoitettu perheille, lapsille ja pyöräilijöille joilla ei ole kiirettä, vaan haluavat nauttia pyöräilystä mutta kuitenkin saada isompaan tapahtumaan osallistuneensa fiiliksen. LyhytBotnia kulkee kohti Kalapäätä, kiertää järven ja tulee takaisin Vöyrille. Alusta on sekä sora että öljysora.

Ikä

Osallistuja 106 km matkalle tulee olla syntynyt vuonna 2005 tai aikaisemmin. Pyöräilläkseen 67 km matkan, tulee osallistujan olla syntynyt 2006 tai aikaisemmin. Lapsi, joka on syntynyt 2009 tai aikaisemmin, saa pyöräillä 67 km matkan vanhempien tai muun vastuuhenkilön kanssa. LyhytBotniassa ei ole ikärajaa, vaan vanhemmat tekevät päätöksen mikäli lapsi on valmis pyöräilemään sen, yksin tai jonkun aikuisten kanssa.

Lähtö ja maali

Lähtö ja maali sijaitsevat Norrvallassa, Vöyrillä. Ensimmäinen lähtö on klo. 9:00, lähtöryhmä 1 40 km/h. Klo 9:03 lähtee toinen ryhmä 38 km/h (106 km) ja sen jälkeen kolmen minuutin välein 50 henkilön ryhmissä. LyhytBotnian osallistujat lähtevät matkalle alk. klo 09:35 ja ensimmäinen lähtö 67 km:n matkalaisille on klo 9.45. Viimeisenä lähtevät pyöräilijät jotka osallistuvat tapahtumaan nk. nojapolkupyörällä. Maalissa osallistujia odottaa mitali, diplomi, sauna, suihku ja uintimahdollisuus, sekä maukas lounas ”Elsas kök” ravintolassa.

Huolto

Reitin varrella sijaitsee huoltopisteitä, jotka tarjoavat vettä, urheilujuomaa, energiapullia, banaaneja ja suolakurkkuja. Huoltopisteet sijaitsevat pidemmällä matkalla Oxkangarissa (ainoastaan juomahuolto), Maksamaalla, Koivulahdessa, Kolkassa (vettä ja urheilujuomaa) ja Tuuralassa, sekä lyhyemmällä matkalla Oxkangarissa, Maksamaalla ja Etelä Vassorissa. LyhytBotnian huoltopiste sijaitsee Kalapään eteläpäässä.

Pyörä

Pyörän tulee olla tavallinen kaksipyöräinen pyörä toimivalla jarruilla. Hyväksymme myös nojapolkupyörät mutta tarvitsemme tästä ilmoituksen etukäteen. Pyörät joissa on nk. Triathlon-ohjaustanko (kts. kuvaa), eivät ole sallittuja.

Muista että pyörä on kulkuneuvo ja jokaisen tulee huolehtia siitä, että pyörä on liikenteeseen hyväksytyssä kunnossa.

Kypärä

Tapahtumassa on kypäräpakko.

Liikennesäännöt

Yleisiä liikennesääntöjä on noudatettava. Tapahtumassa on käytettävä oikeaa ajokaistaa. Poikkeaminen tästä säännöstä johtaa hylkäämiseen.

Reitti ja päällyste

Kaikkien osallistujien tulee pysyä merkityllä reitillä. Poikkeaminen merkityltä reitiltä johtaa hylkäämiseen. Botniapyöräilyssä kaikki tiet ovat asfaltti- tai öljysorapäällysteisiä.

Huolto ja ensiapu

Reitin varrella päivystää huoltoautoja jotka voivat tarvittaessa suorittaa pieniä huoltotoimenpiteitä. Mahdolliset varaosat laskutetaan pyöräilijältä myymälähintojen mukaan. Itse huoltotyöstä ei laskuteta. Punaisen Ristin paikallisosastot antavat tarvittaessa ensiapua huoltopisteillä.

Vakuutus

Jokainen pyöräilijä osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kisaan tapahtuu Botniapyöräilyn kotisivujen kautta: www.botniapyoraily.fi

Jos osallistuja haluaa lähteä matkaan yhtä matkaa jonkun kaverinsa kanssa, on paras tapa ilmoittautua samalla kertaa.   Jokaisessa lähtöryhmässä on 60 paikkaa. Kun yksi ryhmä on täyttynyt, ilmoittautujalle ehdotetaan toinen ryhmä.

Ilmoittautumismaksut

28.7.21 mennessä 50 €
28.7.21 jälkeen 70 €

Matkan tai osallistujan vaihto, sekä sairastapaukset

Mikäli osallistuja haluaa tehdä nimenvaihdon (eli myydä tai luovuttaa ilmoittautumisensa jollekin toiselle) tai tehdä matkanvaihdon, tämä onnistuu
lähettämällä sähköpostia; info(at)botniapyoraily.fi. Järjestäjä ottaa tästä pienen maksun:5 € ennen 15.7. ja tämän jälkeen 10 €. 28.7 jälkeen nimen- tai matkanvaihdokset eivät ole mahdollisia. Muutosmaksut rahastetaan numerolappua noudettaessa.

Maksettua ilmoittautumismaksua ei hyvitetä mutta mikäli pyöräilijä sairastuu, voi osallistumisoikeutensa siirtää seuraavalle vuodelle, lääkärintodistusta esittämällä 10 € maksua vastaan. Lääkärintodistus on lähetettävä viimeistään 15.8.2021 osoitteella Botniacyklingen c/o Norrvalla, Vöyrintie 305, 66600 VÖYRI.

Kilpailunumero

Kilpailunumero, infokirje, ruokalippu jne. jaetaan Norrvallassa Vöyrillä perjantaina 30.07. klo.: 15:00 – 20:00, sekä lauantaina 31.07. klo.: 07:00 – 09:00.

Palkinnot

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan  hotellipaketti Hotelli Norrvallaan (1 yöpyminen 2-hengen huoneessa+ 4 kpl sunnuntailounasta 4:lle henkilölle ”Elsas kök” ravintolaan. 2 pääsylippua “dans-galan”  Norrvallassa 20.11.21.

Yrityskilpailu

Kaikkien kilpailuun osallistuvien yritysten ja yhteisöjen kesken, joilla on vähintään 5 kisan läpivienyttä pyöräilijää, arvotaan yritysjuhla, joka koostuu kolmen ruokalajin illallisesta + kahvista enintään 20 hengelle Ravintola Strampenilla Vaasassa. Ehtona on, että kaikki pyöräilijät jotka voivat nauttia ilmaisen illallisen, ovat läpivieneet Botniapyöräilyn yrityksen nimissä.

Lisätietoja

Mahdolliset tapahtumaa koskevat kysymykset voi esittää vieraskirjan kautta Botniapyöräilyn kotisivuilla www.botniapyoraily.fi tai lähettämällä sähköpostia: info(at)botniapyoraily.fi

Tervetuloa mukaan!