Info

Tapahtumasta

Botniapyöräily järjestetään tänä vuonna yhdettätoista kertaa kauniissa Pohjalaisissa maisemissa. Tapahtumassa on kaksi matkaa, 106 ja 67 km. Pidemmällä matkalla on sekä kilpa- että kuntoluokka, sekä miehille ja naisille. Lyhyemmällä matkalla on ainoastaan kuntoluokka. Kaikilla matkoilla on elektroninen ajanotto.

Ikä

Osallistuja 106 km matkalle tulee olla syntynyt vuonna 2001 tai aikaisemmin. Pyöräilläkseen lyhyemmän matkan, tulee osallistujan olla syntynyt 2002 tai aikaisemmin. Lapsi, joka on syntynyt 2005 tai aikaisemmin, saa pyöräillä lyhyemmän matkan vanhempien tai muun vastuuhenkilön kanssa.

Lähtö ja maali

Lähtö ja maali sijaitsevat Norrvallassa, Vöyrillä. Ensimmäinen lähtö on klo. 9:00, alkaen kilpailusarjalla. Klo 9:04 lähtee ensimmäinen ryhmä kuntoluokassa (106 km) ja sen jälkeen kahden minuutin välein 60 henkilön ryhmissä. Pidemmän matkan pyöräilijät lähtevät siis matkaan ensimmäisenä, sen jälkeen lähtevät lyhyemmän matkan pyöräilijät, (ensimmäinen lähtö 10:00) ja viimeisenä pyöräilijät jotka osallistuvat kisaan nk. nojapolkupyörällä. Jos osallistuja haluaa lähteä matkaan yhtä matkaa jonkun kaverinsa kanssa, voi tästä mainita viesti-osassa ilmoittautumisen yhteydessä. Kisajärjestäjä pyrkii mahdollisuuksien mukaan järjestämään saman yrityksen, samalle matkalle osallistuvat pyöräilijät, saamaan lähtöryhmään. Maalissa osallistujia odottaa mitali, diplomi, sauna, suihku ja uintimahdollisuus, sekä maukas lounas ”Elsas kök” ravintolassa.

Kilpaluokka

Kilpailusarjaan voivat ilmoittautua ne pyöräilijät, joilla on kisalisenssi tai suorittanut Botniapyöräilyn 106 km 2014-2016 alle 2:55:00. Naisille aikaraja on 3:10.

Huolto

Reitin varrella sijaitsee huoltopisteitä, jotka tarjoavat vettä, urheilujuomaa, energiapullia, banaaneja ja suolakurkkuja. Huoltopisteet sijaitsevat pidemmällä matkalla Oxkangarissa (ainoastaan juomahuolto), Maksamaalla, Koivulahdessa, Kolkassa (vettä ja urheilujuomaa) ja Tuuralassa, sekä lyhyemmällä matkalla Oxkangarissa, Maksamaalla ja Etelä Vassorissa.

Pyörä

Pyörän tulee olla tavallinen kaksipyöräinen pyörä toimivalla jarruilla. Hyväksymme myös nojapolkupyörät mutta tarvitsemme tästä ilmoituksen etukäteen. Pyörät joissa on nk. Triathlon-ohjaustanko (kts. kuvaa), eivät ole sallittuja.

Muista että pyörä on kulkuneuvo ja jokaisen tulee huolehtia siitä, että pyörä on liikenteeseen hyväksytyssä kunnossa.

Kypärä

Tapahtumassa on kypäräpakko.

Liikennesäännöt

Yleisiä liikennesääntöjä on noudatettava. Tapahtumassa on käytettävä oikeaa ajokaistaa. Poikkeaminen tästä säännöstä johtaa hylkäämiseen.

Reitti ja päällyste

Kaikkien osallistujien tulee pysyä merkityllä reitillä. Poikkeaminen merkityltä reitiltä johtaa hylkäämiseen. Botniapyöräilyssä kaikki tiet ovat asfaltti- tai öljysorapäällysteisiä.

Huolto ja ensiapu

Reitin varrella päivystää huoltoautoja jotka voivat tarvittaessa suorittaa pieniä huoltotoimenpiteitä. Mahdolliset varaosat laskutetaan pyöräilijältä myymälähintojen mukaan. Itse huoltotyöstä ei laskuteta. Punaisen Ristin paikallisosastot antavat tarvittaessa ensiapua huoltopisteillä.

Vakuutus

Jokainen pyöräilijä osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan. Henkilökohtainen tapaturmavakuutus sisältyy ilmoittautumismaksuun.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kisaan tapahtuu Botniapyöräilyn kotisivujen kautta: www.botniapyoraily.fi

Ilmoittautumismaksut

ennen 31.5.2017 45 €
1.6–15.07.2017 55 €
15.7.2017 jälkeen 70 €
Viimeinen ilmoittautumispäivä on 26.7 klo. 24:00.

Matkan tai osallistujan vaihto, sekä sairastapaukset

Mikäli osallistuja haluaa tehdä nimenvaihdon (eli myydä tai luovuttaa ilmoittautumisensa jollekin toiselle) tai tehdä matkanvaihdon, tämä onnistuu
lähettämällä sähköpostia; info(at)botniapyoraily.fi. Järjestäjä ottaa tästä pienen maksun:5 € ennen 15.7. ja tämän jälkeen 10 €. 26.7 jälkeen nimen- tai matkanvaihdokset eivät ole mahdollisia. Muutosmaksut rahastetaan numerolappua noudettaessa.

Maksettua ilmoittautumismaksua ei hyvitetä mutta mikäli pyöräilijä sairastuu, voi osallistumisoikeutensa siirtää seuraavalle vuodelle, lääkärintodistusta esittämällä 10 € maksua vastaan. Lääkärintodistus on lähetettävä viimeistään 15.8.2017 osoitteella Botniacyklingen c/o Ricky Berglund, Vesterbackan 93, 66600 VÖYRI.

Kilpailunumero

Kilpailunumero, infokirje, ruokalippu jne. jaetaan Norrvallassa Vöyrillä perjantaina 28.07. klo.: 15:00 – 20:00, sekä lauantaina 29.07. klo.: 06:00 – 09:00.

Palkinnot

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan Apollo Sports –aktiiviloma, eli kahden hengen viikon aktiiviloma neljän tähden Apollo Sports -hotellissa puolihoidolla. Kohde vaihtoehtoina ovat Fuerteventura, Madeira, Mallorca, Rodos. Palkinnon arvo on noin 2000€, sekä lahjakortti Prismaan (arvo 1000 €) + 4 kpl sunnuntailounasta 4:lle henkilölle ”Elsas kök” ravintolaan. Kilpasarjojen (sekä naisten että miesten) kolme parasta palkitaan 300 €, 200 € ja 100 € arvoisilla lahjakorteilla.

Yrityskilpailu

Kaikkien kilpailuun osallistuvien yritysten ja yhteisöjen kesken, joilla on vähintään 5 kisan läpivienyttä pyöräilijää, arvotaan yritysjuhla, joka koostuu kolmen ruokalajin illallisesta + kahvista enintään 20 hengelle Ravintola Strampenilla Vaasassa. Ehtona on, että kaikki pyöräilijät jotka voivat nauttia ilmaisen illallisen, ovat läpivieneet Botniapyöräilyn yrityksen nimissä.

Lisätietoja

Mahdolliset tapahtumaa koskevat kysymykset voi esittää vieraskirjan kautta Botniapyöräilyn kotisivuilla www.botniapyoraily.fi tai lähettämällä sähköpostia: info(at)botniapyoraily.fi

Tervetuloa mukaan!