Info

Tapahtumasta

Botniapyöräily järjestetään tänä vuonna kahdettatoista kertaa kauniissa Pohjalaisissa maisemissa. Tapahtumassa on kolme matkaa, 106, 67 km ja tämän vuoden uutuus; LyhytBotnia 20 km. LyhytBotnia on tarkoitettu perheille, lapsille ja pyöräilijöille joilla ei ole kiirettä, vaan haluavat nauttia pyöräilystä mutta kuitenkin saada isompaan tapahtumaan osallistuneensa fiiliksen. LyhytBotnia kulkee kohti Kalapäätä, kiertää järven ja tulee takaisin Vöyrille. Alusta on sekä sora että öljysora. Pisimmmällä matkalla 106 km on sekä kilpa- että kuntoluokka, sekä miehille ja naisille. Lyhyimmillä matkoilla on ainoastaan kuntoluokka. Kaikilla matkoilla on elektroninen ajanotto.

Ikä

Osallistuja 106 km matkalle tulee olla syntynyt vuonna 2003 tai aikaisemmin. Pyöräilläkseen 67 km matkan, tulee osallistujan olla syntynyt 2004 tai aikaisemmin. Lapsi, joka on syntynyt 2007 tai aikaisemmin, saa pyöräillä 67 km matkan vanhempien tai muun vastuuhenkilön kanssa. LyhytBotniassa ei ole ikärajaa, vaan vanhemmat tekevät päätöksen mikäli lapsi on valmis pyöräilemään sen, yksin tai jonkun aikuisten kanssa.

Lähtö ja maali

Lähtö ja maali sijaitsevat Norrvallassa, Vöyrillä. Ensimmäinen lähtö on klo. 9:00, alkaen kilpailusarjalla. Klo 9:04 lähtee ensimmäinen ryhmä kuntoluokassa (106 km) ja sen jälkeen kahden minuutin välein 60 henkilön ryhmissä. LyhytBotnian osallistujat lähtevät matkalle alk. klo 09:30 ja ensimmäinen lähtö 67 km:n matkalaisille on klo 10:00. Viimeisenä lähtevät pyöräilijät jotka osallistuvat tapahtumaan nk. nojapolkupyörällä. Maalissa osallistujia odottaa mitali, diplomi, sauna, suihku ja uintimahdollisuus, sekä maukas lounas ”Elsas kök” ravintolassa.

Kilpaluokka

Kilpailusarjaan voivat ilmoittautua ne pyöräilijät, joilla on kisalisenssi tai suorittanut Botniapyöräilyn 106 km 2016-2018 alle 2:50:00. Naisille aikaraja on 3:10.

Huolto

Reitin varrella sijaitsee huoltopisteitä, jotka tarjoavat vettä, urheilujuomaa, energiapullia, banaaneja ja suolakurkkuja. Huoltopisteet sijaitsevat pidemmällä matkalla Oxkangarissa (ainoastaan juomahuolto), Maksamaalla, Koivulahdessa, Kolkassa (vettä ja urheilujuomaa) ja Tuuralassa, sekä lyhyemmällä matkalla Oxkangarissa, Maksamaalla ja Etelä Vassorissa. LyhytBotnian huoltopiste sijaitsee Kalapään eteläpäässä.

Pyörä

Pyörän tulee olla tavallinen kaksipyöräinen pyörä toimivalla jarruilla. Hyväksymme myös nojapolkupyörät mutta tarvitsemme tästä ilmoituksen etukäteen. Pyörät joissa on nk. Triathlon-ohjaustanko (kts. kuvaa), eivät ole sallittuja.

Muista että pyörä on kulkuneuvo ja jokaisen tulee huolehtia siitä, että pyörä on liikenteeseen hyväksytyssä kunnossa.

Kypärä

Tapahtumassa on kypäräpakko.

Liikennesäännöt

Yleisiä liikennesääntöjä on noudatettava. Tapahtumassa on käytettävä oikeaa ajokaistaa. Poikkeaminen tästä säännöstä johtaa hylkäämiseen.

Reitti ja päällyste

Kaikkien osallistujien tulee pysyä merkityllä reitillä. Poikkeaminen merkityltä reitiltä johtaa hylkäämiseen. Botniapyöräilyssä kaikki tiet ovat asfaltti- tai öljysorapäällysteisiä.

Huolto ja ensiapu

Reitin varrella päivystää huoltoautoja jotka voivat tarvittaessa suorittaa pieniä huoltotoimenpiteitä. Mahdolliset varaosat laskutetaan pyöräilijältä myymälähintojen mukaan. Itse huoltotyöstä ei laskuteta. Punaisen Ristin paikallisosastot antavat tarvittaessa ensiapua huoltopisteillä.

Vakuutus

Jokainen pyöräilijä osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kisaan tapahtuu Botniapyöräilyn kotisivujen kautta: www.botniapyoraily.fi

Jos osallistuja haluaa lähteä matkaan yhtä matkaa jonkun kaverinsa kanssa, on paras tapa ilmoittautua samalla kertaa. Kuntoluokissa on 60 paikkaa jokaisessa lähtöryhmässä. Kun yksi ryhmä on täyttynyt, ilmoittautujalle ehdotetaan toinen ryhmä.

Ilmoittautumismaksut

ennen 15.6.2019 45 €
16.6–15.7.2019 55 €
15.7.2019 jälkeen 70 €
Viimeinen ilmoittautumispäivä on 23.7 klo. 24:00.

Botniapyöräily yhteistyössä Team Rynkeby – God Morgon Vaasan kanssa!

Voit auttaa Team Rynkeby – God Morgon Vaasa kerätä rahaa syöpää sairastavien lasten hyväksi vapaaehtoisesti lahjoittamalla 5 € ilmoittautumisesi yhteydessä. Kerätyt varat menevät lyhentämättöminä keräykseen, missä 70 % menee Aamusäätiölle ja 30 % Sylva r.y:lle.
Lisää informaatiota Team Rynkeby:stä ja keräyksestä saat linkistä www.team-rynkeby.fi

Matkan tai osallistujan vaihto, sekä sairastapaukset

Mikäli osallistuja haluaa tehdä nimenvaihdon (eli myydä tai luovuttaa ilmoittautumisensa jollekin toiselle) tai tehdä matkanvaihdon, tämä onnistuu
lähettämällä sähköpostia; info(at)botniapyoraily.fi. Järjestäjä ottaa tästä pienen maksun:5 € ennen 15.7. ja tämän jälkeen 10 €. 24.7 jälkeen nimen- tai matkanvaihdokset eivät ole mahdollisia. Muutosmaksut rahastetaan numerolappua noudettaessa.

Maksettua ilmoittautumismaksua ei hyvitetä mutta mikäli pyöräilijä sairastuu, voi osallistumisoikeutensa siirtää seuraavalle vuodelle, lääkärintodistusta esittämällä 10 € maksua vastaan. Lääkärintodistus on lähetettävä viimeistään 15.8.2019 osoitteella Botniacyklingen c/o Ricky Berglund, Vesterbackan 93, 66600 VÖYRI.

Kilpailunumero

Kilpailunumero, infokirje, ruokalippu jne. jaetaan Norrvallassa Vöyrillä perjantaina 27.07. klo.: 15:00 – 20:00, sekä lauantaina 28.07. klo.: 06:00 – 09:00.

Palkinnot

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan  lahjakortti Prismaan (arvo 1000 €) + 4 kpl sunnuntailounasta 4:lle henkilölle ”Elsas kök” ravintolaan. Kilpasarjojen (sekä naisten että miesten) kolme parasta palkitaan 300 €, 200 € ja 100 € arvoisilla lahjakorteilla.

Yrityskilpailu

Kaikkien kilpailuun osallistuvien yritysten ja yhteisöjen kesken, joilla on vähintään 5 kisan läpivienyttä pyöräilijää, arvotaan yritysjuhla, joka koostuu kolmen ruokalajin illallisesta + kahvista enintään 20 hengelle Ravintola Strampenilla Vaasassa. Ehtona on, että kaikki pyöräilijät jotka voivat nauttia ilmaisen illallisen, ovat läpivieneet Botniapyöräilyn yrityksen nimissä.

Lisätietoja

Mahdolliset tapahtumaa koskevat kysymykset voi esittää vieraskirjan kautta Botniapyöräilyn kotisivuilla www.botniapyoraily.fi tai lähettämällä sähköpostia: info(at)botniapyoraily.fi

Tervetuloa mukaan!